6728, Szeged, Back Bernát utca 6cleaning@nextendgroup.hu

Csak úgy, mint Hamupipőke

Csak úgy, mint Hamupipőke

Tavasszal sokkal vidámabb és színesebb a világ. A sok napsütés jókedvre derít és élettel telíti meg otthonodat. Már hallod is a madárcsicsergést Hamupipőke feje felett igaz? De a valóság sajnos ennél sokkal zordabb! A beszűrődő fény ugyanis kíméletlenül megvilágít minden foltot, minden egyes „porcicát”. Eljött tehát a láthatatlan helyek tisztán tartásának ideje!

 

Induljon a tavaszi nagytakarítás!

 

Ha a tavasz energiái nem hozták meg a kedvedet a nagytakarításhoz, majd mi segítünk!

Támogatunk ötletekkel, tanácsokkal, és ha kell elmegyünk, és mi magunk végezzük el a munkát helyetted. Bárhogyan is döntesz, szánj 4 percet erre az írásra, garantáltan meghozzuk a kedvedet!

 

5 tavaszi nagytakarítási tipp

Hogy olyan könnyen menjen minden, mint a mesében!


 

1. Nyugalom

Gondoskodj arról, hogy csak te legyél otthon. Ne kelljen kerülgetned senkit a nagy munkálatok ideje alatt. Szervezz programot a családnak, gyerekeknek!


 

2. Zene

Hangosítsd fel kedvenc rádiódat vagy állíts össze egy pörgős zenei listát, amit akár a hétvégi takarításhoz is bármikor használhatsz! A ritmus mindig nagy lendületet ad.

 

3. Jó erős kávé

Ami biztosan nem hiányozhat egy kis külső segítség a szervezetednek, hogy feldobódj! A tea kedvelők, akik a zöld teára esküsznek, vessék be azt a kávé helyett!

 

4. Szuper program

Szervezz másnapra egy kellemes programot! Elképesztően fontos, hogy megjutalmazd magad, hiszen ha van mit várni, akkor plusz energiák szabadulnak fel. Gondolj csak Hamupipőkére!


 

5. Profi eszközök

Enélkül hozzá se kezdj! Nagyon fontos, hogy rendelkezésedre álljon minden háztartási tisztítószer és profi kellék, erről ebben a blogunkban olvashatsz: https://www.nextend.hu/tervezd-meg-takaritasi-tippek-otletek-kezdo-haziasszonyoknak

 

Egyedül vagy? Szól a kedvenc zenéd? Kezd hatni a jó forró feketéd? A fejedben már a holnapi program kellemes képei elevenednek meg? Akkor készen állasz a tavaszi nagytakarításra!

 

Kezdjünk!

A tavaszi nagytakarítás elengedhetetlen része a függönymosás és az ajtók, ablakok tisztítása. De még mielőtt ezeknek neki látnál szagtalanítsd a háztartási eszközöket, ugyanis gyakran előfordulhat, hogy éppen ezekből áradnak kellemetlen szagok, amelyek rossz közérzetet biztosítanak számodra.

 

Érdemes a mosógéppel kezdened, hogy a függönymosáshoz már tiszta, fertőtlenített mosógép álljon a rendelkezésedre! És ha már a függönyökkel végeztél, – és van marad erőd – jöhetnek a kis párnák, takarók is, hiszen a tavaszi szélben, napsütésben sokkal gyorsabban megszáradnak. Ha nem tudod szabad levegőn hagyni, akkor pedig a lakásban lesz elképesztően finom öblítő illat a sok száradó ruhaneműtől.

 

Mivel szagtalanítsd a mosógéped?

A mosógép esetében nagyszerű megoldás az ecet. Ezt az egyszerű, olcsó, hatékony és természetbarát megoldást már sok esetében javasoltuk! Bizonyára te is jól ismered ezt a jól bevált taktikát miszerint ecetet öntve a mosószer tartójába és a dobba, 90 fokos programmal tökéletesen lehet fertőtleníteni és szagtalanítani a mosógépet. Ezzel megóvhatod a vízkőtől is, és ruháid sokkal illatosabbak lesznek, hiszen a mosógépben lerakodott egyéb szennyeződéseket nem veszik fel. Hiába a kiváló minőségű öblítő, ha a mosógép láthatatlan helyein szennyeződések vannak.

(Vannak, akik még a fehér ruhákhoz is előszeretettel használják az ecetet a mosószer mellé a hatékonyabb tisztításhoz, tegyél 1 próbát te is!)

 

Ablaktisztítás a leghatékonyabban 4 lépésben

 

1. A belső ablaküvegről és az ablakkeretről töröld le a port egy benedvesített puha törlőkendővel! (vagy puha fehér pamut ronggyal – a lényeg, hogy ne hagyjon a felületen szöszt, mert sokkal nehezebb lesz eltávolítani) A külső ablaküvegre és keretre használj citromsavas meleg vizes oldatot, melyet előtte tegyél 1 spriccelőbe, hogy könnyebben fel tudd vinni! Ez utóbbi azért nagyon fontos, mert kíméletesen el tudod távolítani a vízkő cseppeket, amelyet a hagyományos üvegtisztítók nem fognak.

2. A belső ablaküvegek tisztításánál figyelj arra, hogy a nedves ronggyal való törlés után rögtön fújd rá az ablaktisztító sprayt, mielőtt a vízcseppek rászáradnának!

3. A ablaktisztító spray használatakor jó minőségű 3 rétegű papírtörlőt használj, ezzel sokkal szebb lesz a végeredmény, és nem lesz foltos.

4. Gyönyörködj a látványban és sohase felejtsd el magadat megdicsérni!

 

Az ablakok ragyognak, a függöny tiszta, jöhet még egy kis kávé, hogy az ajtók is mielőbb pompázatosak legyenek.

 

Ajtótisztítás, ahogy mi ajánljuk

Ha fa anyaga van, használj speciálisan fára gyártott bútorápolót, és azzal frissítsd fel a faajtókat, műanyagoknál mosd át mosogatószeres vízzel. A bejárati ajtókra, makacsabb szennyeződésekhez használhatsz finomabb súrolószivacsot is. A súrolószert nem javasoljuk, mert megragadnak a szemcsék a felületen.

 

Jöhet a hűtő!

A hűtő is fontos része a szagtalanításnak, hiszen ételmaradékok lehetnek benne.

Érdemes gyakrabban egy vizes ronggyal áttörölni, főleg nagybevásárlás előtt, amikor még kong az ürességtől. (Ha van ilyen!) Most azonban vedd ki egyesével a polcokat, töröld át enyhén ecetes vagy csak langyos vizes vadonatúj törlőkendővel. Utóbbi azért nagyon fontos, hogy semmilyen egyéb szennyeződés ne jusson be az ételek közé. A hűtő belsejét is frissítsd fel, és portalanítsd a külső felületeit is, valamint a hátuljáról se feledkezz meg!

 

És most gyorsan idézd fel magadban azt a fantasztikus programot, amivel megjutalmazod magad, hogy ebből merítve erőt a szokásos heti takarítási folyamatokkal zárd a tavaszi nagytakarítási munkálatokat. Mert a tisztaság illatánál nincs finomabb illat.
 

Ha azonban úgy érzed, hogy egyedül nem megy vagy nincs időd a tavaszi nagytakarítást elvégezni, bátran kérj segítséget tőlünk!

Lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés
chat bezár