6728, Szeged, Back Bernát utca 6cleaning@nextendgroup.hu

Ahol a büdös ott a meleg - tartja a mondás

Ahol a büdös ott a meleg - tartja a mondás

De biztosan megállja ez a helyét a valóságban is?

 

A szagtalanítás a lakásban többféle módon történhet, attól függően, mennyire súlyos a helyzet és mi okozza a szagok kialakulását. A háztartásban rengeteg szaggal találkozunk, és a megelőzés itt is, mint az élet sok területén kulcsfontosságú, ezért mi most leginkább ehhez adunk hétköznapi tanácsokat.

 

Ebben a cikkünkben arról olvashatsz, milyen hatékony megelőzési módszereket javaslunk neked, hiszen a takarítói munkánk során mi is sokféle szagtalanító eljárást kipróbáltunk. Lesznek ezek között olyanok, amelyeket már te is nagyon jól ismersz, de hasznos lehet így egyben újra átgondolni, mennyi mindent tehetsz azért, hogy tisztább legyen a levegő, és ne alakuljanak ki kellemetlen szagok.
 

10 perc az egészségesebb levegőért!

A szellőztetésre mi is sokszor felhívjuk partnereink figyelmét, 5-20 percet javasolnak az egészségügyi szakemberek attól függően, mennyire intenzív a szellőztetés. A szagtalanítás a lakásban a friss levegővel kezdődik, amihez 10 perc is elegendő, főleg ha kereszthuzatot csinálsz. Ennek eredményeképpen sokkal előbb kicserélődik a levegő, nálunk legalábbis ez a módszer nagyon bevált. Ezáltal télen sem kell hosszasan nyitva hagynod az ablakokat, amivel megakadályozod, hogy gyorsan kihűljön lakásod.

 

Kilincs tipp

Amire még felszoktuk hívni a figyelmet az a műanyag nyílászárók használata. Órási találmány, hiszen kiváló hang és általános szigetelő képessége van, ám épp ebből adódik hátránya is, hiszen nincs a lakásnak természetes szellőzése. A gyártók azonban ügyeltek arra, hogy több ponton záródó nyílászárókat fejlesszenek ki. Ezért ne zárd el teljesen az ablakkilincset, hagyd ferdén, ezzel biztosítasz minimális szellőzést, amivel megakadályozod a pára okozta problémákat, vagy a penész kialakulását.

Természetesen, ha elmész otthonról hosszabb időre vagy szeles idő van, akkor érdemes teljesen zárt pozícióba elfordítani az ablakkilincset. Fő a biztonság!
 

2 fontos takarítási alapszabály a szagtalanításhoz

Másik nagyszerű megelőzési módszer a lakásban való szagtalanításnak az, ha a heti takarításnál betartod ezt a 2 alapszabályt!

 

1. Ügyelj arra, hogy a szemetest minden laklommal fertőtlenítsd! Még akkor is, ha a mai szokásoknak megfelelően már műanyag zacskót használsz és akkor is, ha úgy véled teljesen tiszta maradt. A szemetesből kiáramló baktériumok elszaporodását jobb megelőzni. Erre tökéletesen alkalmas egy klórmentes szórófejes általános fertőtlenítőszer.

 

2. A fürdőszoba lefolyót és a mosogató lefolyót is szagtalanítsd! Még akkor is, ha nem érezel különösebb szagokat, vagy nincs dugulás. Erre az ecet kiválóan alkalmas, önts bele fél-fél flakonnal és a siker garantált! Ne öblítsd le azonnal, hogy jól átfolyjon a rendszeren.

 

A mosogató lefolyónál intenzívebb fertőtlenítést is használhatsz, és nem kell feltétlenül vegyszerezned. A forró víz nagyszerű zsíroldó és fertőtlenítő hatású. Ha vizet forralsz például a teádhoz, akkor a vízforralóban maradó felesleges vízzel könnyedén megoldhatod a szagtalanítást megnehezítve ezzel a kórokozók elszaporodását, ami a szagtalanítás egyik alapja.

 

Friss textíliákkal is szagtalaníthatsz a lakásban!

A függöny mosást tavaszra és ősz elejére érdemes betervezned, bár 2 havonta lenne optimális, de nem akarunk rád ekkora terhet tenni. A téli fűtés utáni port és a nyári száraz port viszont mindenképp hasznos eltüntetni a függönyökből.

A kárpit és szőnyeg tisztításról se feledkezz meg! Évente egyszer érdemes kitisztíttatni, hiszen a poratkák imádnak ezekben a textíliákban éldegélni.

 

Ezek után pedig megérdemelsz egy kis kényeztetést!

A szagtalanítás utáni finom friss levegő már alkalmas arra, hogy kedvenc illatoddal eláraszd otthonodat. De mi az, amit használj, és mi az amit mindenképp kerülj el saját és családod egészsége érdekében?

Ha kíváncsi vagy, akkor figyeld következő blog cikkünket, mert hozunk néhány ijesztő adatot, de megnyugtatásképp alternatívákat is mutatunk, amivel nem kell lemondanod a kellemes illatokról.
 

Addig is előzd meg a szagokat az alapos heti takarítással. Ha szeretnéd, ránk bízni ezt a feladatot akkor ne habozz! 

Keress meg minket, és szívesen levesszük ezt a terhet a válladról!

Lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés
chat bezár