6728, Szeged, Back Bernát utca 6cleaning@nextendgroup.hu

Vigyázunk kis kedvenced egészségére is. Veszélyes anyagok, amiket mindenképp kerülj! De mit ajánlunk helyette?

Vigyázunk kis kedvenced egészségére is. Veszélyes anyagok, amiket mindenképp kerülj! De mit ajánlunk helyette?

A magánházak takarítása kapcsán sokszor találkozunk azzal a kéréssel, hogy a bent tartott kutya és macska biztonságát és egészségét is szeretnék megőrizni.

 

Takarítás háziállatok mellett egészségesen és biztonságosan

Számunkra is nagyon fontos a higiénia mellett az egészséges, természetes alapanyagú tisztítószerek alkalmazása. Professzionális eszközeink és profi tisztító termékeink ezt lehetővé is teszik számunkra. Ahhoz, hogy te is biztonsággal kiszűrd ezeket a káros anyagokat nem árt ismerned ezeket.
 

Bemutatunk néhány veszélyes anyagot, amelyet jobb, ha nem használsz a takarítás során, hiszen akár allergiát vagy rosszabb esetben mérgezést is okozhatnak:

 

Veszélyes anyagok (Forrás: https://www.kaercher.com/)

 

Ammónia (üvegtisztító szerekben található)

Formaldehid (ragasztóban és kötőanyagokban fordul elő)

Fenolok (légfrissítőkben található)

Ftalátok (Léfrissítőkben, csatlakoztatókban, parfümökben, és rovarirtókban fordul elő)

Alkoholok (sok féle üvegtisztító szerben, fagyálló folyadékban, és aeroszolokban jelen van)

Tetraklóretilén (elsősorban a vegytisztításhoz használják)

Klór (medencéhez használt kémiai szerekben)

Savak (tisztítószerekben, elemekben és medence fertőtlenítőben található)

Lúgok (lefolyó nyitókban, mosogató szerekben, medencéhez használt vegyszerekben, és WC csésze tisztítószerekben fordul elő)

 

A természetes tisztítószer a háziállatok mellett kiváló választás

Bizonyára már sokat hallottál a természetes tisztítószerekről, és talán használsz is már néhányat a háztartásodban. Ezek közül egyébként több alapanyagot a professzionális tisztítószerekben is felhasználnak hatékonyságuk miatt.
 

Összeállítottunk neked egy listát, hogy melyiket, mire tudod használni, hogy kis kedvencedet megóvd az esetleges allergiától.

 

Ecet.

Természetes sav, amely 98%-ban elpusztítja a baktériumokat. Hatékony fertőtlenítő, citromsavval együtt használva vízkőoldásra és penész eltüntetésere is kiválóan alkalmas akár a konyhában vagy a fürdőszobában.

 

Citromsav

Természetes gyenge sav, amely vízkőoldásra kiválóan alkalmas. Szagtalan ezért használata kellemesebb az ecetnél, és a konyhádban, fürdőszobádban sem érzed majd az ecetszagot.

 

Tipp! Meleg vízzel hígítva könnyen oldódik, így könnyedén felviheted a kívánt felületre mondjuk egy műanyag spriccelős flakonba, amivel megkönnyíted a felületekre való felvitelt.
 

Szódabikarbóna

Környezetbarát konyhai és fürdőszobai tisztítószer, valamint szagtalanító. A szódabikarbóna elnyeli a szagokat és mindezek mellett remek tisztítószer is. Forró vízzel összekeverve nagyszerű tisztítószert kapunk, amit fürdőszobában és konyhában is lehet alkalmazni.

 

Citrom

A citrom is nagyon hasznos kelléke lehet a természetes tisztítószereidnek a háztartásodban. Ráadásul illóolaj tartalma miatt nagyon kellemes az illata.

Tipp: Keverd össze szódabikarbónával, mert a súroló hatással együtt hatékonyabban tisztíthatod a felületeidet a fürdőszobádban vagy a konyhádban plusz citromillat árad majd otthonodban.
 

Sütőpor 

Jól jön az eldugult lefolyóknál, de a penész, foltok és kellemetlen szagok eltávolítására is kitűnő.

Mosógép és mosogatógép tisztítására általában az ecetet használják, de erre ugyanilyen jó választás a sütőpor is. Indíts el egy üres programot egy csomag sütőporral, nemcsak tisztít, de megszünteti a kellemetlen szagokat is!

 

A higiénia háziállatok mellett elképesztően nagy kihívást jelent. Főleg azért, mert bizonyára te is szeretnéd védeni kedvenceidet a káros anyagoktól. Professzionális eszközeink lehetővé teszik, hogy káros vegyszerek nélkül megbízhatóan teremtsünk otthonodban higiéniát, amivel megóvjuk kutyusod és cicusod egészségét.

 

Profi takarítással sokkal könnyebb a dolgod! 

Kérj tőlünk segítséget és neked ezekkel nem kell bajlódnod! 

Lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés
chat bezár