6728, Szeged, Back Bernát utca 6cleaning@nextendgroup.hu

Halloween, Mikulás, Karácsony – Takarítás az ünnepi dekorok előtt

Halloween, Mikulás, Karácsony – Takarítás az ünnepi dekorok előtt

A kis hazánkban is egyre népszerűbb halloween-el megkezdődik az az ünnep sorozat, amikor előszeretettel dekoráljuk ki az adott stílusban otthonunkat, ragasztunk, akasztunk, lógatunk, felteszünk. A dekoráció előpakolásával nem mindig gondolunk azonban bele, hogy ennek bizony a takarítás terén is vannak elő-és utómunkái, így következzen néhány gondolat, amivel talán könnyebb átvészelni a folyamatot. 


1. A tiszta dekor a jó dekor
A takarítást bizony a padlás vagy a tároló helyiség mélyéről elővett, dobozokban vagy zsákokban tárolt díszek tisztításával kell kezdeni. Nagy részük kifejezetten porfogó, így egy alapos kirázás után jöhet az áttörlés nedves vagy száraz kendővel. Ez a munka már magában koszt csinál, így mindenképp ezzel kezdj.


2. Ajtó és ablak tisztítás 
A kedvenc dekorációs felületek közé tartoznak, így bizony ezeket a sokszor került és kellemetlen részeket most nem tudjuk háttérbe szorítani. Az elsők között legyenek a takarítási sorban, felületüknek megfelelő tisztítószerrel kezelve. Poros vagy szennyeződésektől teli fa és üvegfelültre tartósan nem tudunk rögzíteni semmit. Halkan megjegyzem, hogy ha most kicsit előre gondolkozol és utána jársz melyik dekorációs forma és ragasztó tartozik a könnyen eltávolíthatók közé, a saját dolgod könnyíted majd meg, amikor néhány hét múlva a dekorok ismét a dobozokba kerülnek.


3. Lámpabúra és bútor mustra
Ugye, hogy nem mindig kerül sorra még nagytakarítás során sem például a lámpa külső vagy belső része? Most viszont muszáj lesz, hiszen ha az adott szoba középpontjától szeretnék felakasztani azt a fránya girlandot, akkor a tartós rögzítéshez tiszta felület is kell. Na meg ki szeretné a poros lámpatestet látni a csodásan lelógatott dekor elemek felett? … A polcokra, asztalokra is előszeretettel kerülnek fel az ünnepi figurák, figyeljünk rá, hogy kihelyezésük előtt takarítsuk át az adott felületet megfelelően, mert ha egy-egy mutatósabb darabot közelről is megszemlél a vendégsereg bizony kellemetlen lehet, ha körbe veszi azt a por. 


4. A kandalló, mint dekor centrum 
Ha azon szerencsések közé tartozol, akinél kandalló teszi hangulatosabbá a szobát, akkor biztos vagyok benne, hogy az a díszítés epicentruma lesz a következő néhány hónap alatt. Ajánlott a szakemberre bízott takarításai folyamatok után egy alapos otthoni esztétikai tisztítást is végezni, így a hangulatos ünnepi dekor még pompásabban mutat majd a szoba ékövén.

 

Mindezek felett természetesen az ünnepek lényege az, hogy a családdal és a barátokkal emlékezetesen teljen el a közös idő, hogy amikor majd a „romeltakarítás” következik mosolyogva kerüljenek vissza a fa boszorkányok és a kerámia szarvasok a dobozok mélyére. Ha egy alapos nagy takarítás előzi meg ezt az időszakot, azzal csak elősegíted a kellemes hangulatot, hiszen egy tiszta otthon mindig jó közérzetet biztosít és te is jobban el tudod majd engedni magad tudva, hogy ezen nem kell már idegeskedned. Ha pedig úgy érzed ez már nem fér bele az előtted álló időszakban, hívj bátran bennünket és mi megalapozzuk az ünnepi hangulatot egy professzionális takarítással.

 

Mert tudod, a Nextend Group megoldás mindenre! 

Lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés
chat bezár