6728, Szeged, Back Bernát utca 6cleaning@nextendgroup.hu

Hogyan formálta át a Covid-19 a takarítást? – Mutatjuk mire érdemes továbbra is odafigyelni!

Hogyan formálta át a Covid-19 a takarítást? – Mutatjuk mire érdemes továbbra is odafigyelni!

Igaz, hogy már nem kell bezárva vagy karanténban élnünk, a vírus azonban továbbra is a mindennapjaink része maradt. Elterjedése óta a takarításba is új szokásokat hozott és a prioritás is változott a Azt már tudjuk, hogy az egészségügyi szakértők véleménye szerint a vírus napokig, akár hetekig is túlélhet a különböző felületeken. Összeállítottunk egy listát arról, ezek közül melyek a legnagyobb vírus mágnesek és hogyan tartsuk tisztán őket. 

 

Billentyűzet

Már a Covid előtt is köztudott volt, hogy a billentyűzet vagy a lap top maga az egyik kedvenc helye a körokozóknak. Rendszeres takarításuk nagyon fontos lenne a megelőzés érdekében. Első lépésként mindig áramtalanítani kell az eszközt, fordítsuk fejjel lefelé, és óvatosan rázzuk meg. A legkíméletesebb, ha fertőtlenítő kendővel töröljük át vagy fertőtlenítő szerrel befújt mikroszálas kendővel tegyük meg ugyan ezt. 

 

Kilincsek, villanykapcsolók, távirányítók

Ezke mind azok a tárgyak, amit a családból mindenki használ, ráadásul naponta többször is. Pontosan ezért kifejezetten alapos tisztításra szorulnak, olyan szerrel takarítsuk őket, ami nem tesz kárt a különböző felületeken és hagyjuk egy kicsit hatni őket, csak ez után távolítsuk el papír vagy műszálas törlővel. 

 

Mobiltelefon

Tudtad például, hogy nemzetközi felmérés alapján kimondhatjuk, hogy készülékeink szennyezettebbek, mint a WC? Úgy bizony! Átlagosan napi 96-szor vesszük a kezünkbe telefonjainkat, meglepődni sem kell, hogy az egyik legnagyobb forrása a vírusoknak.
Gyors és hasznos tipp a takarítására, ha egy papírtörlőre kézfertőtlenítőt vagy általános fertőtlenítő szert nyomunk, áttöröljük vele a készüléket és aki nagyon alapos még egy mikroszálas törlést is alkalmazhat. 

 

Konyhapult

Megfogjuk, pakolunk rá, elveszünk róla, támaszkodunk, eszünk és ételt is készítünk rajta. Sokszor olyan tárgyakat helyezünk rá, ami kifejezetten vírus hordozó, ezért amilyen gyakran csak tehetjük, fertőtlenítsük! A felület anyagának megfelelő tisztítószert használjunk, vigyük fel a pultra, majd töröljük szárazra.

 

Gyerekjátékok

A kicsik és nagyobbak által használt játékok szintén kedvező helyet biztosítanak a vírusnak. Mivel ezekkel nem csak a gyerekek érintkeznek és akár otthonról ki is kerülhetnek (bölcsőde, óvoda, iskola), így a megszokottnál nagyobb figyelmet érdemes ordítani tisztántartásukra. A plüssöket a lehető legmagasabb hőfokon, akár havonta többször is mossuk ki. A műanyag és fa játékokat pedig a felületüknek megfelelő fertőtlenítőszerrel töröljük át, majd szárazra is. 

 

A jobb félni, mint megijedni elv alapján gondolkodóknak reméljük, hogy a kis listánk hasznos lehet és használni is tudják a hétköznapokban. Egy kicsit nagyobb odafigyeléssel otthoni és munkahelyi környezetünk sokkal tisztább lehet! Ha pedig ezekre időben vagy energiában nincs kapacitásod, hívj bennünket, hiszen a Nextend Group megoldás mindenre!

Lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés
chat bezár