6728, Szeged, Back Bernát utca 6cleaning@nextendgroup.hu

Tervezd meg! Takarítási tippek, ötletek kezdő háziasszonyoknak

Tervezd meg! Takarítási tippek, ötletek kezdő háziasszonyoknak

Sok évnyi tapasztalatunkkal szeretnénk most segíteni kezdő házi asszonyoknak, mert igaz a vállalati takarítás a fő profilunk, de magánházak takarítására is egyre több igény érkezik.

Ezért most megosztjuk veled, mire érdemes figyelned a takarítás során. Tippjeinket a teljesség igénye nélkül szedtük össze, biztosan neked is van már sok jól bevált trükköd.

 

Miért érdemes megtervezned a takarítást? 

Mert minél jobban előkészülsz rá, annál gyorsabban és hatékonyabban megy a munka, kevesebb bosszúság fog érni.
 

Takarítási tippek az eszközök kiválasztásához

 

Portörlő – Válassz mikroszálas portörlőt, amelynek felülete elnyeli a port és a bútorápolót is sokkal könnyebben magába szívja. Ne csak lesöpörd a felületről, hanem távolítsd el teljesen a port!
 

Papírtörlő – Kisállat tartás esetben szinte ez az egyetlen, ami a tökéletes tisztaságban segíthet, hogy a nem kívánatos szőrszálakat eltüntesd. Az üveg és tükör felületeknél elengedhetetlen, illetve a vizes felületek teljes cseppmentes tisztításához is ajánljuk. Ebből is érdemes azt választanod, ami erősebb papírból készült. Minél lágyabb és vékonyabb annál többet kell belőle használod, hiszen könnyebben szakad, emellett papírmaradványok is maradhatnak a felületen.

 

Felmosó – Nagyon sokféle változata létezik, ami kényelmessé teszi számodra a felmosást. A legfontosabb a felmosás előtti fertőtlenítő áztatás, ezt sohase hagyd ki, mert ezzel lesz igazán friss és illatos majd otthonod.

 

Strapabíró gumikesztyű – Nagyon kellemetlen, amikor egy gyengébb minőségű kesztyű elszakad épp amikor a legdurvább vegyszerrel dolgozol, igaz? Ezért itt is ügyelj, hogy a megfelelő vastagságú kesztyűt használd. 

 

Porszívó – Érdemes nagyobb teljesítményűvel porszívóznod, mert kisebb teljesítményűvel tovább tarthat a porszívózás és nem tudod olyan alaposan felszívni a szőnyegről, padlóról a port. Megkíméled magad a bosszúságtól, hiszen egy jól előkészített felületen öröm a felmosás. De ha ott marad a por, akkor csak kínlódás a takarítás vége és nem is lesz tökéletesen tiszta otthonod.

 

Teleszkópos poroló – A pókhálók eltüntetésére válassz teleszkópos porolót, egyszerűen használható, de vigyázz a megfelelő sörtékre, mert minél ritkább, annál nehezebb tudod majd a sarokból kiszedni a pókhálót.

 

Ötletek a takarítószerek kiválasztására

 

Minden felülethez a megfelelő tisztítószert használd, üveg és tükör felületre az üvegtisztítót, portörlésre a bútortisztítót, mely kapható már kényelmes pumpás változatban is. Ezt ajánljuk, mert időt takarítasz meg és sokkal könnyebben eloszlatható a felületen. 

 

A vízkőoldásra akár a házilag készített citromsavas vizet, esetleg ecetet (ezt a szaga miatt nem javasoljuk), vagy a boltban kapható bevált vízkőoldót is használhatod. Utóbbi esetben mindig figyelmesen olvasd el, milyen felületre és mennyi ideig használható! A természetes vízkőoldószereket használhatod sűrűbben is, pumpás adagolóba töltve könnyedén használhatod. 
 

Mivel kezd el? Takarítás lépésről lépésre


Érdemes olyan dolgok tisztításával kezdeni, ahol a tisztítószereknek hagynod kell hatóidőt: ilyen akár a WC és a lefolyók tisztítása is, a fürdőszoba, konyha felületeinek vízkőtlenítése. Ügyelve a megfelelő hatóidőre. Érdemes akár a telefonod emlékeztetőjét is bekapcsolnod, nehogy sérülés keletkezzen a felületen. Mielőtt porszívózni kezdesz, végezd el a portörlést a hatékonyság kedvéért a már említett mikroszálas portörlő kendő használatával és ne felejtsd ki a pókhálók eltüntetését se a megfelelő teleszkópos porolóval. Ha ez megvan, jöhet a porszívózás, majd a takarítás megkoronázása a frissítő, illatos felmosás.
 

Tuti takarítási tipp

Profi takarítással sokkal könnyebb a dolgod! Kérj tőlünk segítséget és neked ezekkel nem kell bajlódnod! Professzionális eszközökkel dolgozva hatékonyan takarítjuk ki otthonod.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés
chat bezár